Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Constelatii

Constelatii Familiale

       Poate te intrebi ce sunt Constelatiile Familiale?

    Denumirea de constelatii familiale nu are o insemnatate astrologica, nu este „ghicitul in stele ” este o metoda terapeutica dezvoltata de  Bert Hellinger (un psihoterapeut german, fost preot misionar in Africa de sud) care a renuntat la preotie pentru a studia  de ce anumite evenimente se transmit din generatie in generatie!

  Constelatia familiala este o metoda de a dizolva nodurile arborelui genealogic care le mostenim de la stramosi, asa cum mostenim anumite trasaturi fizice de la parintii  nostri, tot asa mostenim anumite tipare emotionale si comportamentale, un sir de credinte si atitudini de care, de cele mai multe ori nu suntem constienti sau pe care le ignoram!

  Nefiind constienti de aceste influente noi preluam modele familiale de relationare, de iubire, de suferinta, de adictii, de esec si atunci cand noi devenim  la randul nostru parinti, le putem transmite mai departe copiilor nostri!

  Cu ajutorul constelatiilor familiale vom descoperi care sunt bagajele si schemele care se repeta si pe care le purtam cu noi din copilarie. Ce trebuie sa infruntam, elaboram, integram si sa lasam sa plece? Pentru a incepe trebuie sa facem claritate si sa dezvoltam autonomia noastra, trebuie sa analizam legatura pe care o avem cu familia si sa incepem sa restabilim un raport bun cu parintii nostri. Orice familie, de generatii, transmite descendentilor bucurie si durere, binecuvantari si blesteme Deseori, ceea ce nu a fost rezolvat de stramosii nostri, vine transmis mostenitorilor, copiilor, carora le vine data obligatia de a rezolva aceste bagaje, ”destine”. Aceste concluzii au fost trase dupa lungi cercetari facute de numerosi terapeuti, psihologi in cercetarile lor transgenerationale si care sunt acum destul de cunoscute, multumita metodei de constelatii familiale, metoda creata de Bert Hellinger (preot misionar, psiholog, terapeut). Constelatii familiale cu obiecte simbolice permite reprezentarea propria familie, intr-o sesiune singulara.

  In constelatiile in grup, constelatorul indica pesoanei care face constelatia ”protagonistul” de a alege din public reprezentanti pentru membrii familiei sale si pentru sine. Reprezentantii vin pusi in scena danduli-se fiecaruia un loc in scena, in spatiu (campul morfologic). Reprezentantilor nu le vine data nici o indicatie cum sa se comporte sau ce emotii sa simta. Nici nu ai nevoie de informatii, de ceea ce reprezinta, dar li se spune sa stea atenti la ceea ce simt, sa se miste in campul morfologic unde simt ca se simt bine. Reprezentantii incep sa simta emotii, sentimente si legaturi afective existente intre membrii sistemului familiei chiar de nu se cunosteau amanunte. Multe tensiuni se dizolva cand sunt scoase la lumina si exprimate.

  Conducatorul constelatiei utilizeaza o serie de fraze simple pe care  reprezentantii le pronunta fiind profund constienti de ceea ce afirma, de ceea ce se intampla, cum se schimba starea. Exista fraze care clarifica si elimina tensiuni tinute de foarte mult timp. Cand reusim sa le exprimam ne simtim usurati: ”Sunt deceptionat”, ”Sunt furioas/a pe tine”, ”Te iubesc de mult timp” fraze care produc o usurare si elibereaza energia preluata din arbore. Acest tipuri de fraze au o putere aproape ca un ritual de vindecare. De obicei, rolurile membrilor familiei sunt foarte dezordonate, aproape nici unul nu stie exact rolul sau in cadrul familiei si aceasta creeaza mari dezechilibre si disconfort.

  Intr-o sesiune individuala, constelatorul utilizeaza obiecte simbolice, playmobil, pietre, foi de hartie, diverse obiecte, pentru a reprezenta membrii familiei, cu rezultate la fel cu cele de grup.

SESIUNI DE CONSTELATII FAMILIALE

 Cum voi lucra cu tine:

  Vom face o analiza a arborelui genealogic astfel incat sa identificam toate conexiunile cu ceea ce se intampla in prezent in viata ta, aspectele care te blocheaza, te impiedica sa evoluezi, experiente, evenimente  percepute de tine a fi mai putin pozitive.

  Se lucreaza constelatia care in sine este un dialog cu subconstientul tau pentru a cauta informatii in campul morfologic cu ajutorul unor obiecte simbolice, se pune ordine in sistemul familial renuntand la bagajele stramosesti, la rolurile in care ai stat, se folosesc fraze terapeutice de eliberare emotionala cu scopul de a reusi sa stai in rolul tau, de a trai destinul tau doar destinul tau.

  Daca te intrebi care este pretul unei sedinte atunci iti pot spune ca o constelatie alaturi de mine costa 400 lei si ai posibilitatea sa achiti sub forma de donatie prin virament bancar sau Revolut.

  Daca esti interesat am rugamintea sa-mi trimiti un email pe adresa evolutiaspirituala@gmail.com sau un mesaj privat pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/evspiritual  prin care sa-mi comunici ce ai vrea sa lucram, care este situatia cu care te confrunti si cand esti disponibil/a in vederea programari sedintei.

Publicitate